با وجود افزایش توجه به این بازار، غولهای نیمهرسانا، سامسونگ و انویدیا، تأیید کردهاند که هیچکدام بازار ARM سرور را دنبال نخواهند کرد؛ دستکم فعلاً. پردازندههای آرم مصرف برق پایینی دارند، به همین سبب، بیشتر در بازار دستگاههای قابل حمل استفاده میشوند و حضورشان در بازارهای دیگر چندان معمول نیست.
طراحی نسخه 64 بیتی که باعث افزایش کارایی پشتیبانی از حجم بیشتری از حافظه میشود، نظر بعضی از غولهای صنعت را جلب کرد؛ شرکتهایی مانند آمازون، فیسبوک و گوگل که استفاده از آرم را در سرورهای موازی در مراکز داده بررسی کردند. این فناوری در بازار HPC نیز جنب و جوشی بهوجود آورده است.
انویدیا بهتازگی اعلام کرد با متخصصان صنعت همکاریهایی داشته است تا بوردهای شتابدهنده تسلای خود را به نودهای HPC مبتنیبر ARM وارد کند. نکته جالب توجه این بود که نودها بهجای تراشههای تگرای انویدیا، از پردازندههای ساخت Applied Micro استفاده میکنند. انویدیا در اعلام خود اسمی از تگرا نبرد. گزارشی جدید به ما میگوید که دلیل این امر چیست: انویدیا از بازار دلسرد شده است. این شرکت در سال 2011 اعلام کرد که برای عرضه مجموعهای SoC تگرای مبتنیبر آرم برنامههایی دارد که روی دسکتاپ، سرورها و ابرکامپیوترها تمرکز دارند. این برنامهها با نام Project Denver شناخته شدند، اما، از آن زمان هیچ محصولی در این زمینه دیده نشد. والاستریت ژورنال ادعا میکند که انویدیا اهداف پروژه را تغییر داده و دنور را به سمت حوزه کارایی بالا کشانده است تا در دستگاههای قابل حمل از آن استفاده کند. سخنگوی شرکت این موضوع را تأیید کرده، اگرچه اظهار داشته است که انویدیا گزینههای خود را روی میز نگه میدارد تا در آینده دنوِر را روی دسکتاپ یا سرور متمرکز سازد. از طرف دیگر، در همان مقاله اشاره شده است که سامسونگ، که تراشههای آرم خود را برای موبایل تولید میکند، تلاشهای خود را برای تولید یک پردازنده برای سرور کنار گذاشته است.
در نهایت، شاید بتوان گفت که دو شرکت عاقلانه عمل میکنند که اجازه میدهند اول دیگران این اپها را امتحان کنند؛ اگرچه توجه به نودهای HPC و سرورهای مبتنیبر آرم هیچگاه بیشتر از این نبوده، اما این بازار همچنان تحت سلطه معماری x86 است. شرکت Calxeda که در زمینه سرورهای مبتنیبر آرم پیشگام است، پس از تأخیرهایی در عرضه این سرورها اعلام کرد که شرکت عملاً سرمایهای برای ادامه کار ندارد.
منبع : ماهنامه شبکه