روز گذشته خبر ساخت اولین نمونه پردازنده SoC شبکه ARM با 32 هسته و معماری 16 نانومتر FinFET توسط شرکت TSMC خروجی خبرگزاریها را با ترافیک روبرو کرد. این شرکت تایوانی با بهکارگیری فناوری شرکت HiSilicon (سازنده تراشههای شبکه) و با استفاده از ترکیب و مجتمعسازی معماری 28 نانومتري چیپهایی با عملکرد منطقی و چیپ IO با فناوری جدید 16 نانومتری Arm Cortex-A52 به فناوري ساخت تراشههای مجتمع کوچکتر، کم مصرفتر و سریعتر از نمونههای قبلی دست یافته است. در اين تراشه از فناوري تراشههای یکپارچه CoWoS (سرنام Chip-on-Wafer-on-Substrate) استفاده شده است. فرآیند CoWoS اجازه ترکیب دو گروه از فرآیندهای مختلف در یک بستر را برای کوچکتر شدن بستهبندی تراشه SoC فراهم میسازد. افزایش 40 درصدي سرعت و کاهش 60 درصدي مصرف انرژی در این فرآیند نسبت به تراشههای قبلی 28 نانومتری HiSilicon از بزرگترین مزیتهای فناوري CoWos است.
طبق اعلام مسئولین، این شرکت با این موفقیت توانست در توسعه اولین نمونه تراشه 32 هستهای، ARM Cortex-A52 را برای نسلهای بعدی ارتباطات بيسيم و روتر مبتنی بر معماری ARMv8 با فرکانسی بیش از 2.6 گیگاهرتز ارائه دهد كه حيرتانگيز است. گرچه شرکت HiSilicon به عنوان یکی از بزرگترین سازندگان تراشههای شبکه و وايفاي برنامه مدونی را برای ایجاد خط تولید تراشههای 16 نانومتری CoWos اعلام نکرده، اما شرکت تایوانی TMSC مدتی است که محصولات متنوعی را با استفاده از فناوري 16 نانومتر FinFET تولید ميكند و نشانگر این است که این شرکت توانسته تا علاوه بر حفظ بازار محصولات 20 نانومتری خود، نگاهی عمیق نیز به فناوریهای جدید با نانومترهای پایین بيندازد. این شرکت هماکنون در حال تولید تراشههای 20 نانومتر بوده و آن طور که به نظر میرسد، همچنان به تولید تراشههای تلفنهای هوشمند نظیر اپل A8 ادامه خواهد داد.
هر چند نمیتوان عرضه محصولات با فناوری جدید 16 نانومتری را دست کم تا سال 2016 میلادی انتظار داشت اما سازندگان دستگاههای هوشمند را به طراحی و تولید محصولاتی با مصرف پایینتر امیدوار خواهد ساخت.
شایان ذکر است که شرکت سامسونگ در نیمه اول سال جاری میلادی از موفقیت خود در تولید تراشههای SoC با لیتوگرافی 14 نانومتر خبر داده بود.
منبع : ماهنامه شبکه